neděle 20. července 2014

Roubenka roste před očima

Okurková sezóna na naší stavbě končí. Po zhruba měsíční přípravě v dílně si tesaři vyhlédli týden slunečného počasí a začali s montáží na místě. Shodou okolností jsme zrovna byli na dovolené a tak jsme hned po návratu vyrazili plní očekávání do Deštného. Na místě jsme zastihli partu pokrývačů z firmy Střechy H&S z Rychnova, kteří v sobotu pokládali střešní fólii pod krytinu.
Dobrá zpráva je, že roubení ani jednou nepromoklo a konečně snad vyschne i zdivo, které při mé poslední návštěvě bylo komplet mokré, jak sáklo vodu z louží na základové desce. Folie bude stavbu chránit do doby, než bude položena finální krytina, což bude zhruba za měsíc.
Konečná varianta s dvěma dvojvikýři na každé straně střechy vypadá dobře.
Hlavní obytná místnost s výhledem na kopec Špičák.
Kromě dokončení tesařských prací nás čeká ještě rodinná brigáda při natírání roubených stěn z vnějšku, stavba komína, osazení oken a venkovních dveří a položení střechy.
Na podzim možná stihneme ještě terénní úpravy kolem domu, dešťovou kanalizaci a septik.


1 komentář:

  1. Tohle je asi největší postup, co jsem od vás viděl. Myslím od posledního článku sem. :-) Takže gratuluji, i když samozřejmě vím, že to máte už pár let za sebou. My se na to chystáme příští rok, tak člověk sbírá inspiraci, kde se dá. Naštěstí sám opravuji elektrické motory Bühler, takže mám trochu zkušenost s drobnou manuální prací. Tak doufám, že to nějak zvládneme. :)

    OdpovědětVymazat